Sellenädalane retsept on Anett Jakobsoni Jummel Juurika nimelisest blogist, kes muuhulgas võitis eelmisel nädalal Eesti Blogiauhindade jagamisel pereblogide kategoorias 2. koha.

Sisukas kikerhernesupp

Vaja läheb:

200g kuivatatud kikerherneid
700g sellerit, tükeldatud
8 porgandit, tükeldatud
5 kartulit, tükeldatud
1-2 brokolit, tükeldatud
Maitsestamiseks soola, pipart, kurkumit, punast karrit, paprikapulbrit, maitsepärmi

Kuidas teha:

1. Leota kikerherneid 6-12 tundi külmas vees. Pese herned ning pane suurde potti koos soola ja pipraga keema. Vett võiks olla umbes viis korda rohkem kui herneid. Lase tasasel tulel umbes tund aega keeda.
2. Lisa seller, porgand ning lase 15 minutit keeda.
3. Lisa kartul ja ülejäänud maitseained. Lase 5-7 minutit keeda ning pane kuumus kinni.
4. Lisa brokoli ning lase supil kaane all valmida. Serveeri umbes 15 minuti pärast.

Sellest retseptist saab kaks inimest kaheks päevaks süüa. Meie puhul see ei kehti muidugi ja me sõime kolmekesi ühe õhtuga pea kõik ära. Hehe.

Kiirema versiooni samast supist saab kui kikerherneste asemel kasutada punaseid läätsesid. Siis on sisukas läätsesupp hoopis. Punased läätsed saab panna supi sisse samal ajal selleri ja porgandiga ning ülejäänud asjad panna samamoodi nagu retseptis kirjas.

Brokoli puhul võib tükkideks tehtud varreosad kartuliga samal ajal supi sisse panna, sest need tahavad veidi kauem kuumutamist. Õisikud valmivad väga kiiresti. Nendega peab ettevaatlik olema, et pudruks ei keedaks. Minu meelest nad valmivad isegi lihtsalt kuumas auravas supis kaane all peesitades.


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - sisukas kikerhernesupp
Jaga: