Sellenädalane retsept Sandra Puusepa ehk Kükitava Mannatera sulest.
 

Kartuli-, sibula- ja šampinjonitäidisega pelmeenid

- 1 suurem sibul
- 1 suurem küüslauguküüs
- 1 spl õli
- 6-7 šampinjoni
- 1 suurem kooritud ja keedetud kartul
- sool, pipar

- 200 g nisujahu
- 110 g kuuma vett
- praadimiseks õli

Haki sibul ja küüslauk peeneks ja prae pannil klaasjaks, isegi õrnalt pruunikaks. Lisa hakitud seened ja prae läbi kuni seened on küpsenud. Lisa ka sool (ca 0,5 tl - kasutan Himaalaja roosat) ja näpuotsatäis pipart. Tambi kahvliga kartul pudruks ja sega hulka. Prae kõike kuniks ka kartul on mõnest kohast õrnalt pruunikas. Jäta jahtuma.

Taigna jaoks sega tulikuum vesi jahuga, kalla sobivale alusele ja sõtku kuni taigen seisab kenasti koos. Rulli pikk vorst ja tükelda parajateks tükkideks ning rulli ringideks. Täida täidisega, keera pooleks, vajuta kahvliga servad kinni ja prae kuumal pannil õlis kaane all sobivaks.


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - täidisega pelmeenid
Jaga: