Käes jälle neljapäev ja selle suvenädala veganretsept pärineb Nelly Voolpriidult, kelle kokateoseid saab järgi proovida Facebookilehelt Roheline Taldrik.

Suitsumarinaadis ja sinepimarinaadis sojašašlõkk

Kotlettide ettevalmistus (2 pakki):
Keeda kotlette 15-20 minutit, kurna, nõruta ja pressi vesi välja. Mina pressin sõela peal tugeva pannilabidaga või suure lusikaga, kiiruga olen kasutanud ka potti, mille olen kotlettidele kõvasti peale surunud.

Suitsumarinaadi jaoks:
1-3 spl vedelat suitsu
4-5 spl sojakastet
1 spl vahtrasiirupit
3 spl ketšupit
3 tl küüslaugupulbrit
3 tl röstitud sibulahelbeid
1 tl purustatud rosépipart
2 tl paprikat
Veidi jahvatatud musta pipart
3-4 spl oliiviõli
1 tl roosat soola

Sinepimarinaadi jaoks:
3-5 spl dijoni sinepit (võib olla ka seemnetega)
3 spl vahtrasiirupit
1/3 klaasi õunaäädikat
3 spl sojakastet
3 tl küüslaugupulbrit
3 tl küüslauguhelbeid või 2 purustatud küüslauku
1 tl suitsupaprikat
Veidi jahvatatud musta pipart
3-4 spl oliiviõli
1 tl roosat soola või rohkemgi

Sega marinaadide koostised kausis kokku, lisa kotletid ja sega korralikult läbi. Võid veel iga natukese aja tagant segada.
Neid võib valmistada juba samal päeval, piisab kui paar tundigi saavad seista. Küpsetada võib pannil, ahjus ja grillil.


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga.

Vegan neljapäev - taimne šašlõkk
Jaga: