Täna proovime teha pastat Bolognese moodi, kuid ilma loomsete tooraineteta. Teejuhiks selles tegevuses on Anne Nõlvak.
- Toit ja aiandus
- 7. juuni 2018
- Foto: Taime Bolognese pasta. Anne Nõlvak
Lihtne taimne pasta Bolognese
125 g hakksoja
1 suurem sibul
2 porgandit
3 küüslaugu küünt
2 x 400 g pakk hakitud tomateid
1 kuhjaga supilusikatäis fariinsuhkrut
Soovi korral üks tšillikaun
Praadimiseks õli
Maitse järgi soola, pipart, kuivatatud basiilikut ja tüümiani, suitsupapaprika pulbrit
Meelepärast pastat (mina kasutasin täistera fusillit)
Valmistamine
1. Valmista ette soja: keeda hakksoja soolaga maitsestatud vees u 20 min, nõruta.
Lase pannil õli kuumaks, lisa soja ja prae keskmisel kuumusel, kuni sojatükid on kergelt pruunid ja vedelik välja aurustud.
2. Samal ajal kui soja pannil pruunistub, haki sibul, tšilli, küüslauk ja porgandid.
3. Prae potis või kõrgemas pannis sibulat ja tšillit supilusikatäie õliga u 5 min. Lisa porgand ja küüslauk, prae veel u 5 min. Lisa hakitud tomatid, maitseained, suhkur ja valminud soja.
4. Küpseta madalal kuumusel umbes 1 tund.
5. Kui kaste on peaaegu valmis, keeda tavapärasel viisil pasta, serveeri toit ja naudi.
Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta