Tänasesel sügisesel neljapäeval eksperimenteerime tofu-šokolaadikoogiga. Selle retsepti ülesleidjaks on Triin Laas, kelle tegemisi saab jälgida instagramis
- Toit ja aiandus
- Triin Laas
- 26. september 2019
- Foto: Tofu - šokolaadikook, Triin Laas
Tofu - šokolaadikook
Koogi jaoks on vaja:
•2pakki (500g)Bon Soya maitsestamata tofut
•100g leotatud india pähkleid
•150g šokolaadi (kasutasin tumedat šokolaadi)
•3spl kakaopulbrit
•100g kookossuhkurt
•200g digestive küpsised
•3spl margariini
•100ml taimset piima
Valmistamine:
1.Blenderda omahel digestive küpsised ja sulatatud margariin
2. Vala blenderdatud segu koogivormi ja pressi õrnalt sõrmedega põhja, et segu täidaks vormi ühtlaselt. Pane segu külmikusse kuni põhi taheneb.
3. Blenderda omavahel tofu, taimne piim ja india pähklid.
4. Lisa blenderdatud segule kakao, kookossuhkur ja sulatatud šokolaad ning sega need omavahel.
5. Vala valminud segu koogi põhjale.
6. Jätta kook vähemalt 3 tunniks külmkappi tahenema (parimal juhul 12 tunniks)
7. Kaunista kook riivitud šokolaadi ja vaarikatega või endale meelepäraste lisanditega.
Lugu ilmub koostöös Eesti vegan seltsiga
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta