Tänasesel sügisesel neljapäeval eksperimenteerime tofu-šokolaadikoogiga. Selle retsepti ülesleidjaks on Triin Laas, kelle tegemisi saab jälgida instagramis

Tofu - šokolaadikook

Koogi jaoks on vaja:⁣
•2pakki (500g)Bon Soya maitsestamata tofut⁣
•100g leotatud india pähkleid⁣
•150g šokolaadi (kasutasin tumedat šokolaadi)⁣
•3spl kakaopulbrit⁣
•100g kookossuhkurt ⁣
•200g digestive küpsised ⁣
•3spl margariini⁣
•100ml taimset piima⁣  

 

Valmistamine:

1.Blenderda omahel digestive küpsised ja sulatatud margariin⁣
2. Vala blenderdatud segu koogivormi ja pressi õrnalt sõrmedega põhja, et segu täidaks vormi ühtlaselt. Pane segu külmikusse kuni põhi taheneb.⁣
3. Blenderda omavahel tofu, taimne piim ja india pähklid.⁣
4. Lisa blenderdatud segule kakao, kookossuhkur ja sulatatud šokolaad ning sega need omavahel.⁣
5. Vala valminud segu koogi põhjale.⁣
6. Jätta kook vähemalt 3 tunniks külmkappi tahenema (parimal juhul 12 tunniks)⁣
7. Kaunista kook riivitud šokolaadi ja vaarikatega või endale meelepäraste lisanditega.⁣
 


Lugu ilmub koostöös Eesti vegan seltsiga

Vegan neljapäev - tofu-šokolaadi kook