Esimese koolinädala lõppu sobib üks magus suutäis. Tänase retsepti autor on Aino Põder.
- Toit ja aiandus
- Aino Põder
- 6. september 2018
- Foto: Valge šokolaadi-mustika juustukook.Aino Põder
Valge šokolaadi-mustika juustukook
Põhi
- 200 g Digestive küpsiseid (või omal valikul, nt kaeraküpsised sobivad hästi)
- 70 g taimset margariini (nt sinine Keiju)
Purusta küpsised ja sulata margariin, sega kokku ja suru küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale. Pane vorm külmkappi täidise valmimist ootama.
Täidis:
- 1,5-2 purki taimset vahukoort (kasutasin Planti kaeravahukoort ja Alpro sojavahukoort)
- 1 purk maitsestamata "kohupiima" (Alpro Go On)
- 1 väiksema sidruni koor
- suhkur + vaniljesuhkur maitse järgi (2-3 sl + 1-2 tl)
- 80 g taimset valget shokolaadi (nt Ichoc)
Vahusta vahukoored. Kaeravahukoor on hästi jäme nii et selle ja sojavahukoore segust tuli päris hea mass. Lisa 1 purk maitsestamata kohupiima ja mikserda vahukoorega kokku. Riivi sidruni koor ja sega vahu hulka. Lisa suhkrut oma maitse järgi. Sulata valge šokolaad mikrolaineahjus või veevannil. Mikserda sulatatud šokolaad vahuga kokku ja vala täidis küpsisepõhja peale.
Lase koogil külmakapis üleöö või vähemalt mõni tund seista. Järgmisel päeval kaunista ohtrate mustikatega ja raputa peale veel purustatud valget šokolaadi. Naudi!
Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta