Esimese koolinädala lõppu sobib üks magus suutäis. Tänase retsepti autor on Aino Põder.

Valge šokolaadi-mustika juustukook

Põhi:
- 200 g Digestive küpsiseid (või omal valikul, nt kaeraküpsised sobivad hästi)
- 70 g taimset margariini (nt sinine Keiju)

Purusta küpsised ja sulata margariin, sega kokku ja suru küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale. Pane vorm külmkappi täidise valmimist ootama.

Täidis:
- 1,5-2 purki taimset vahukoort (kasutasin Planti kaeravahukoort ja Alpro sojavahukoort)
- 1 purk maitsestamata "kohupiima" (Alpro Go On)
- 1 väiksema sidruni koor
- suhkur + vaniljesuhkur maitse järgi (2-3 sl + 1-2 tl)
- 80 g taimset valget shokolaadi (nt Ichoc)

Vahusta vahukoored. Kaeravahukoor on hästi jäme nii et selle ja sojavahukoore segust tuli päris hea mass. Lisa 1 purk maitsestamata kohupiima ja mikserda vahukoorega kokku. Riivi sidruni koor ja sega vahu hulka. Lisa suhkrut oma maitse järgi. Sulata valge šokolaad mikrolaineahjus või veevannil. Mikserda sulatatud šokolaad vahuga kokku ja vala täidis küpsisepõhja peale.

Lase koogil külmakapis üleöö või vähemalt mõni tund seista. Järgmisel päeval kaunista ohtrate mustikatega ja raputa peale veel purustatud valget šokolaadi. Naudi! 


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan seltsiga.

Vegan neljapäev - valge šokolaadi-mustika juustukook
Jaga: