Sel neljapäeval teeb meie suu magusaks Janar Soo. Selle retseptiga saab lähemalt turvuda tema blogis mille leiab siinselt aadressilt.

Snickersi koogi jaoks läheb vaja:

Põhi:
1 pakk digestive küpsiseid
4 1/2 sl sulatatud taimset võid/kookosõli

Kreem:
300g pehmet tofut
130g maapähklivõid
60ml vahtrasiirupit või agaavinektarit(võib asendada meega)
1 purk kookospiima*

Kate:
175g tumedat šokolaadi
80ml taimset piima
Peotäis soolatud maapähkleid

*Kookospiimast on vaja ainult paksu kreemjat osa. Selleks pane eelmisel õhtul kookospiim tagurpidi külmikusse. Nii on hommikul avades paks osa kõige peal ja ei teki probleeme selle kättesaamisega. 

Valmistamine:
1) Purusta küpsised ja sega võiga.
2) Mätsi puru vormi põhja ning pane 190 kraadisesse ahju 10-minutiks.
3) Kreemi tegemiseks aseta tofu, vahtrasiirup ja maapähklivõi blenderisse/minilõikurisse/köögikombaini(või kasuta hoopis nuimikserit) ning lase koostisosad ühtlaseks kreemiks. Möks on üsna paks ja mõnel blenderil võib sellega suuri raskusi olla.
4) Nüüd vahusta miksriga kookospiima kreemine osa  ja sega see õrnalt maapähklikreemiga.
5) Tõsta kreem põhjale ning pane vähemalt 30-minutiks sügavkülma .
6) Šokolaadikatte tegemiseks aja piim kuumaks ja lisa šokolaaditükikesed. Lase mõned minutid sulada ning sega ühtlaseks ja kenasti läikivaks. Võta kook sügavkülmast ning määri šokolaad peale.
7) Raputa peale natuke purustatud soolapähkleid ja pane kook külmikusse. Kui šokolaad on tahenenud ongi kook valmis! 

Kui midagi jäi selgusetuks, siis loe lisa Janari blogist.
 


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga.

Vegan neljapäev - Snickersi tort