Sellel neljapäeval õpetab Maria Eylandt, kuidas teha taimset päritoli šokolaadimuffinit. Tema tegemisi saab jälgida Instagramis.

Imemaitsvad ja tervislikud gluteeni-, muna-, piima-, õli- ja suhkruvabad (ei sisalda tavalist roosuhkrut) šokolaadimuffinid siidise vaniljese šokolaadikreemiga.

Kasuta Looduspere või Cocomi kookospiima, sest kõik piimad ei tahku piisavalt.

Kasuta Rimi pehmeid datleid või leota kuivatatud datleid kuumas vees umbes tunnike, kuni nad on pehmed. 
Blenderda datlid koos kookospiima, kakao ja vaniljega ühtlaseks kreemiks.
Pane küpsetamisele eelneval päeval kreem tordipritsiga külma, siis tahkub segu piisavalt ja on lihtne jahtunud muffinitele peale kanda.

PS. Puhas vanilje on kreemis oluline koostisosa, et tulemus oleks mõnusa ja luksusliku maitsega.

Muffinid:
1 tass riisijahu
1 tass kookossuhkrut
4 spl kakaod
1 tl vaniljet
1 tl öko küpsetuspulbrit
Näpuotsatäis soola
10 spl kookospiima vedelat osa
4 spl õunapüreed
2 spl jahvatatud linaseemneid
6 spl kikerhernevedelikku
2 tl õunaäädikat

Šokolaadikreem:
2 dl datleid
1,5 dl looduspere kookospiima paksu osa
1 tl jahvatatud vaniljet
2-3 spl kakaod, vastavalt maitsele

Valmistamine:

Ahi sooja 180c peale.
Sega kokku kikerhernekeeduvedelik ja jahvatatud linaseemned, lase seista ca 5 min.
Sega kokku kookospiima vedel osa ja õunaäädikas.
Sega kokku kõik kuivained.
Sega kokku kõik vedelad ained.
Sega vedel ja kuiv omavahel ühtlaseks.
Soovi korral sega taignasse paar peotäit mustsõstraid või vaarikaid.
Küpsetada 180c 25-30 min. Katsu tikuga, et teada saada, kas on valmis.
Lase jahtuda vähemalt 30 min.

Kata eelnevalt valmistatud kreemiga ja naudi.

Retsept ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga.

Vegan neljapäev - šokolaadimuffinid vaniljese šokolaadikreemiga